maandag 15 december 2014

Nooit meer...of voor altijd...


Het zit erop. De jongste heeft ook eindelijk zijn B diploma met zwemmen. We zijn toch zeker 4,5 jaar op en neer naar het zwembad gereden op maandagmiddag. Eerst gehannes met de de peuter als de kleuter ging zwemmen, hoe hield je die een uur zoet in het zwembad. Dan de kleuter eerder uit de klas halen omdat de tijden bij een ander badje weer anders waren. Kijklessen die voor mij als werkende moeder op maandagmiddag nooit uitkwamen. Dan de fase van twee kinderen op zwemles en hoe doe je dat met douchen en afdrogen. En als laatste dan de 8 jarige scholier die best alleen thuis kon zijn, want mee naar het zwembad dat was toch wel echt saai.
Toegegeven, de vader van de kids heeft zeker 95% van alle ritjes op zich genomen, maar samen maakten we er ons wel druk om hoe lang het wel niet duurde voor het volgende badje, het laatste badje en dan uiteindelijk het afzwemmen.

Voor altijd
Met nooit meer naar het zwembad breekt natuurlijk ook de tijd aan dat je voor altijd kunt zwemmen. Eigenlijk had ik dat afgelopen zomer al. Zoonlief, zonder A en B, had al ruim twee jaar op zwemles gezeten en ik vond het wel gezegend. In het meer en in het zwembad trok hij er lekker op uit met zijn grote zus om te springen, te zwemmen en te duiken. Na twee keer toezicht houden vond ik het wel mooi geweest. "Ja hoor, ga maar lekker zwemmen."

Laatst met het familieweekend bleken ook nog maar 3 van de 11 kinderen uit vier gezinnen geen zwemdiploma te hebben, dan verandert de verhouding van toezichthoudende ouders op het aantal kinderen ook eenvoudig. Kinderen blij, papa's en mama's blij die even heerlijk met een bakje koffie bij de haard konden genieten.

Nu komt overigens weer een andere periode aan... wat gaan we met de vrije maandagmiddag doen en op welke sport kan de kleine man? Handbal, rugby, of ook gewoon op tennis zoals zijn zus. Of misschien toch iets met zwemmen, want ondanks de 2,5 jaar zwemles vindt hij het nog steeds helemaal te gek in het water.
Dus uitzoeken wat hij leuk vindt en welke sport in het gezinsritme is in te passen. Voer voor de volgende blog. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten